MOŠKI, NEGUJETE SVOJO KOŽO?

Posted: August 9, 2018 By:

Koža je naš največji organ in opravlja največ različnih funkcij, zato je pomembno, da jo s pravilno nego podpremo. S tem naredimo nekaj za boljše počutje in zdravje v celoti.

Ker se moški vedno bolj zavedate pomembnosti nege, je zanimanje za uporabo kozmetike narastla. Zdrav, mladosten videz ter vitalnost kože, tako že dolgo ni več samo prizadevanje žensk.

V tem prispevku predstavljamo 4 dejstva o moški koži:

1. MOŠKA KOŽA JE DRUGAČNA OD ŽENSKE

Moška koža je za 15 – 20% debelejša od ženske. Že v sami strukturi je drugačna, vsebuje več kolagenskih vlaken, ki zadržujejo vlago v koži, skrbijo za njeno elastičnost ter napet videz. Običajno ste moški dlje časa brez gub (vsaj do sredine 30. let, medtem ko se ženske srečajo s prvimi gubicami okoli 20. leta). Kasneje pa se staranje pospeši, npr. na čelu gube hitro postanejo globoke.

 

2. LOJNICE PROIZVAJAJO VEČ MAŠČOB

Hormonsko je pogojeno, da je moška koža bolj robustna, žleze lojnice pa proizvajajo več maščobe. Kar se vidi predvsem v najstniških letih, saj so fantje bolj nagnjeni k mozoljem in aknam, kakor ženske. Ker koža proizvaja več sebuma je za nego moške kože priporočljivo uporabljati čistilno peno ali gel za vsakodnevno uporabo. Moška koža potrebuje bolj vlažilne kreme, kakor mastne, zato je še posebej pomembno izbrati kvalitetno kremo, primerno za vašo kožo.

 

3. POGOSTO BRITJE

Kljub temu da je koža na moškem obrazu debelejša in proizvaja več sebuma, je vsakodnevno britje naporno za moško kožo, saj z njim odstranite tudi vrhnjo plast kože s tem pa nastajajo številne mikro poškodbe, vreznine, vnetja, ponekod tudi vrasle dlačice. Vse to so vzroki za razdraženost, izsušenost ali rdečico. Koža je po britju razdražena in občutljiva, zato po navadi ne prenese agresivnih izdelkov. Vedno je potrebno izbrati peno ali gel za britje ter balzam ali losjon po britju, ki ustreza vašemu tipu kože.

4. NEGA MOŠKE KOŽE V KOZMETIČNEM SALONU

V današnjem času postaja zdrav način življenja vedno bolj pomemben tudi za moške. Nega obraza in telesa pa ne predstavlja samo zdravega in lepega videza, temveč tudi dejansko ohranja vitalnost kože. Kakor za ženske, je tudi za moške priporočljiva nega kože v kozmetičnem salonu, kjer se dobijo tudi vsi napotki za nadaljnjo nego kože doma.

V našem studiu ponujamo INTENZIVNO KISIKOVO NEGO S SPROSTITVIJO, zasnovano posebej za vas. Ta zajema tudi piling in masažo hrbta, kar pripomore k večji sprostitvi in negi kože na hrbtu, na katero radi pozabite. Po čiščenju sledi nega moške kože z morskim serumom za učvrščevanje, kar povrne koži sijaj, obnovi čvrstost tkiva, elastičnost vlaken ter vrne energijo. Maska za zmanjševanje znakov staranja moške kože jo očisti, izboljša tonus, zgladi poteze obraza za močnejšo in sijočo kožo. Posebno tehniko masaže »Thalion for men« dopolnimo s serumom za učvrščevanje ter regeneracijsko kremo. Koža je tako po negi osvežena, sproščena in brez mastnega občutka na obrazu.

STUDIO FREIA PRIPOROČA ZA NEGO DOMA:                                                                                        (Našteti izdelki so na voljo v našem studiu)

 

 

ČISTILNI GEL ZA ČIŠČENJE MOŠKE KOŽE – Nežni in učinkoviti gel, ki pomaga zmanjšati nečistoče in odvečni sebum na koži. Kožo pripravi za Algoskin Cx, povrne energijo, minerale in spodbudi naravno zaščito kože ter njeno moč.

 

 

 

VLAŽILNI FLUID PO BRITJU – Idealna nega, ki zmanjša znake staranja. Zgladi gube in povrne mladosten videz. Morska mikrohranila in elementi v sledeh  povrnejo koži energijo in vitalnost.

 

 

REGENERACIJSKA NOČNA KREMA ZA MOŠKO KOŽO: Idealna nega, ki zmanjša znake staranja. Zgladi gube in povrne mladosten videz. Morska mikrohranila in elementi v sledeh  povrnejo koži energijo in vitalnost.

 

 

Našteti izdelki so na voljo v našem studiu. Vabljeni!

AUTHOR

admin

All stories by: admin