RAZSTRUPLJANJE PO PRAZNIKIH

Posted: avgust 9, 2018 By:

Ste čez praznike veliko in kalorično jedli ter pili?

Ker je pretiravanje preobremenilo naš organizem, ki je sicer vajen neke zmernosti, je dobro, če ga zdaj nekoliko prečistimo. Vendar ko govorimo o prečiščevanju, nikakor ne mislimo na postenje in stradanje, zato tega nikar ne prakticirajte. Lahko pa si telo očistite in razstrupite na več različnih načinov.

Kaj se dogaja ko je telo prenakopčeno s toksini?

Odvečni kilogrami, slabo počutje in splošno nezadovoljstvo so prvi znaki, da smo si privoščili preveč pregreh. Ti znaki so prvi pokazatelj, da je naš pH porušen, v našem telesu prevladujejo kisline, ki pa so odlično okolje za razmnoževanje toksičnih bakterij, ki so povzročiteljice številnih bolezni in odvečnih kilogramov.

Zakaj razstrupljanje?

Vsakodnevno organizem izpostavljamo onesnaževanju, tobačnemu dimu, avtomobilskim hlapom in drugim strupom iz okolja. Vse pogosteje posegamo po hitro in vnaprej pripravljeni in predelani hrani, ki vsebuje manj vitaminov, vlaknin in hranilnih snovi in vse preveč nepotrebnih sladkorjev, maščob, barvil in konzervansov.

S postopki razstrupljanja telesa si izboljšamo prebavo, okrepimo imunski sistem, zmanjšamo telesno težo ter si ponovno pridobimo sijočo kožo. Razstrupljanje tudi odpravi nakopičene toksine iz jeter, črevesja in limfe ter deluje na organizem poživljajoče, dobimo več energije, uravnava prebavo in izboljšamo delovanje imunskega sistema.

Kako razstrupimo svoje telo?

RITUAL RAZSTRUPLJANJA TELESA  KOT STORITEV V STUDIU:

DETOX PROGRAM S KOZMETIKO THALION –  Tretma razstrupljanja se začne s sproščanjem na način stimulacije pretoka notranje tekočine, ki aktivira trebušno aktivnost ter izboljša splošno oskrbo telesa s kisikom. Razstrupljevalna masaža pripravi telo na vsrkanje sestavin, ki imajo mehaničen toplo – hladen efekt, kar aktivira mikrocirkulacijo. Rjava alga bogata z jodom, minerali in vitamini ima razstrupljevalni učinek, ter antibakterijsko in čistilno delovanje. Ta omogoča odvajanje vode in toksinov iz telesa. Morska rastlina bogata z minerali, vitaminom C in esencialnimi olji z antiseptičnim delovanjem, poveča celično izmenjavo in ohrani napetost tkiva. Lahki morski koncentrat, ki nudi koži in telesu bogastvo morskih mineralov z regenerativnim učinkom, s pomočjo stimulacije celičnega metabolizma regenerira in revitalizira.

Povezana slika

RAZSTRUPLJANJE DOMA:

 Voda z limono – Zjutraj na tešče popijte 2 dcl vode in 2 dcl vode z limono. Nato še 15 minut ničesar ne jejte, da ne izničite bazičnega učinka limone, ki spodbuja razstrupljanje znotraj celic.

Jutranja telovadba – Po popiti vodi z limono naredite nekaj telovadnih vaj, ki so bolj dinamične narave. To so npr. skakanje s kolebnico, tek na mestu, hopsanje, nizki sonožni poskoki, počepi, poskoki iz ene noge na drugo, …

Presna hrana – Uživajte veliko presne in toplotno neobdelane hrane. Lahko si skuhate zelenjavno juho brez soli in ostalih začimb. Poskrbite, da hrano dobro prežvečite, saj s slino že pomagate živilo prebavi ti. Lahko si naredite zelenjavni sok iz sveže zelene listnate zelenjave.

Jejte počasi – Vsak grižljaj v ustih dobro prežvečite. Med jedjo ne pijte, ker redčite število prebavnih encimov.

Voda – Vsak dan popijte vsaj 2,5 litra sveže vode ali nesladkanega zeliščnega čaja. Odličen je ingver, ki ga nekaj časa namakate v vodi in popijete samega ali z limono. Za razstrupljanje je odličen tudi koprivin čaj. Vodo ali čaj popijte takrat ko začutite lakoto. Velikokrat zamenjamo žejo za lakoto.

Gibanje v naravi – Vsak dan se vsaj pol ure gibajte v naravi. Pojdite na sprehod, tek, na bližnji hrib.

Telovadba – Vadba, na kateri se telo prepoti in v celoti premiga, je zelo učinkovita pri razstrupljanju. Pospeši gibanje črevesja in ureja prebavo ter krepi imunski sistem.

Nič mesa in mlečnih izdelkov – Ne jejte mesa in mlečnih izdelkov, ko se razstrupljate, ker zelo obremenjujejo naš organizem s svojimi presnovnimi produkti.

Nič sladkorja – Ne jejte sladkarij, umetnih sladil, medu, sirupov (javorjevega, agavinega) in suhega sadja.

Nič alkohola in cigaret – Tem poživilom se je najbolje izogibati, ker nas zastrupljajo in terjajo svoj davek na našem zdravju.

Nič kave – Kava telo zakisa in ni priporočljivo, da jo uživate v času razstrupljanja.

Sproščanje – Pojdite na jogo. Učitelj joge vas bo popeljal v svet asan in sproščanje je zagotovljeno. Naredite si solno kopel. Sol vsebuje številne minerale, ki se absorbirajo v naše telo. Solana kopel  sprošča napete mišice. Sprostite se lahko tudi z meditacijo, mirno glasbo, ali pa si privoščite prijetno sprostitveno masažo.

Pojdite v savno – Znojenje in posledično izločanje strupov iz telesa lahko dosežete tudi tako, da se v dneh, ki so pred nami, odpravite v savno.

(vir: https://zdravozivi.si/po-praznikih-telo-potrebuje-razstrupljanje/)

 

 

Pomagajte telesu, da odvrže strupe, ki mu škodujejo in onemogočajo samoobnovo.  Zaradi našega načina življenja nas pestijo različne zdravstvene težave, ki so pogosto povezane prav z zastrupljenostjo telesa. Stopimo v poletje bolj zdravi in lahkotnejši.

AUTHOR

admin

All stories by: admin