Kineziotaping terapija in RockTape

Posted: August 6, 2018 By:

Kaj je kineziotaping? 

Kineziotaping je učinkovita metoda za lajšanje in odpravljanje bolečin na popolnoma naraven način. Kineziotaping se izvaja s pomočjo elastičnih samolepljivih trakov. Trakovi so zelo tanki, tako da ne ovirajo pacienta pri vsakdanjih aktivnostih. Z aplikacijo kinezioloških trakov se koža mikroskopsko privzdigne in se ustvari dekompresijski učinek.

Kdaj se kineziološki trakovi najpogosteje uporabljajo?

Pri BOLEČINAH: Mišična bolečina, zategle mišice, sklepne bolečine, manjša gibljivost, nestabilni sklepi, živčne bolečine (išijas), bolečine zaradi starejših poškodb in operacij,…  itd.

Kadar se pojavi ZATEKANJE IN EDEM: Zatekanje, povezano z mišičnimi ali sklepnimi problemi, limfedem po operaciji, podpora rehabilitaciji.

Kot PRIPOMOČEK ZA TRENING: Aktivacija mišice, izboljšanje koordinacije, boljša dinamična kontrola in stabilnost.

PREVENTIVA: Podpora sklepov (zapestja, gležnja) pri telesni aktivnosti.

(vir: http://www.center-kinesis.si/kineziotaping.html)

Za koga je primerna uporaba kinezioloških trakov?

Za vse, ki si želijo izboljšati gibanje in odpraviti bolečine. Starostne omejitve ni, saj so primerni za otroke, odrasle in starejše. Ne glede na to ali se ukvarjamo s športom ali ne, bodo kineziološki trakovi vsakomur omogočili svobodno in izboljšano gibanje.

Related image

RockTape kineziološki trakovi

Podjetje RockTape je razvilo popolnoma novo metodo aplikacije kinezioloških trakov, imenovano FMT (Functional Movement Techniques), ki temelji na konceptu mišic, ki delujejo kot veriga. S trakovi RockTape imamo vrhunsko podporo pri svojem življenju, gibanju, rekreaciji, športu in vrhunskemu športu, prav tako pa pri rehabilitaciji poškodb.
RockTape ponuja bogato in največjo izbiro kinezioloških trakov v Sloveniji in v svetu.
Trakovi RockTape so narejeni iz vrhunskih materialov in imajo odlične lastnosti. Uporabljajo jih vrhunski športniki, sedaj pa so dostopni tudi nam.

Related image

 

Z uporabo RockTape trakov se: 

– izboljša mišična sposobnost,

–  zmanjša se mišično vnetje in otekline,

–  poveča se območje gibanja,

–  izboljša se sklepna stabilnost,

– izboljša se cirkulacija krvi in limfe,

– izboljša se telesna drža.

Image result for rocktape

KAKO DELUJEJO RockTape trakovi?

 ZMANJŠUJEJO BOLEČINO: RockTape na koži lahko moti boleče signale, ki so usmerjeni v možgane. Ko se signali, ki pridejo v možgane, spremenijo, to ne povzroči občutka bolečine. Kadar je kineziološki trak pravilno uporabljen, mnogi to poimenujejo »čarovnija« ali mislijo, da so je njihova poškodba takoj izvenela. Trakovi v bistvu pomagajo telesu razložiti bolečino.

DEKOMPRESIRAJO OBMOČJE ZATEKANJA IN VNETJA: Ob nanosu RockTape aplikacije na kožo, ima le ta mikroskopski dvigalni učinek pod kožo in mnogimi sloji, kar pripomore k hitrejšemu lajšanju vnetja.

PREPREČUJEJO UTRUJENOST: Raziskave so pokazale, da lahko RockTape na koži zmanjša utrujenost mišic. Pri rehabilitaciji je to zelo pomembno, ne samo na področju, ki trenutno boli, ampak tudi okrog mesta bolečine, saj poskrbijo tudi za ohlapne mišice, ki trenutno ne delujejo dobro.

NORMALIZIRAJO MIŠIČNI TONUS: Ko je nekdo poškodovan, utrujen, bolan ali ima vnetje, mišice ne delujejo pravilno. Raziskave so pokazale, da imajo ljudje z zvitim gležnjem tudi omejeno delovanje kolkov.  RockTape pomaga oživeti spečo mišico in umiri tiste mišice, ki preveč delujejo. Pomaga vašemu telesu, da usklajuje gibanje, kot da ni poškodovano, kar omogoča, da se zdravi pravilno.

POMAGAJO UBLAŽITI TELESNI STRES: Za razliko od običajnih trakov, ki preprečujejo gibanje, RockTape omogoča popolno premikanje polepljenega dela. Z elastičnimi lastnostmi in možnostjo hitrega snemanja, RockTape razdeli pritisk na ostala območja, ki so blizu polepljenega mesta, tudi na vezi in kosti.

Image result for rocktape application

VRHUNSKA KVALITETA

Za razliko od drugih kinezioloških trakov, ki so narejeni za rehabilitacijo po poškodbah, je RockTape naredil kineziološke trakove, ki zdržijo tekmovalne pogoje. Narejeni so v mislih, da zadovoljijo vse potrebe športnikov. Vendar pa je uporaba namenjena vsem, ker bo vsem ustrezal, tako vrhunskim športnikom, rekreativcem, vsem, ki se s športom ne ukvarjate, otrokom in starejšim.

ODLIČNA RAZTEGLJIVOST in KAKOVOST MATERIALOV

Raztezanje RockTape trakov je vrhunsko. Imajo namreč kar 180% raztegljivost. In tako uporabnikom omogočimo, da dosežejo popolnejši in boljši obseg gibanja. Ko uporabljate trak s slabšo raztegljivostjo, se počutite, kot da bi bili vezani in se bolj omejeno gibljete. Ko se je zasnoval RockTape trak, se je želelo vrhunsko zasnovo. Zato je RockTape uporabil tudi boljši posebni najlon za izdelavo trakov, imenovan 6/120.

UPORABA V EKSTREMNIH POGOJIH

RockTape je razvil posebno linijo trakov, ki zdržijo ekstremne pogoje. Linija H20 ima še boljše lepljive lastnosti in še večjo obstojnost. Že tako imajo v osnovi RockTape trakovi zelo dobro lepljivost. Trakovi H20 so tako posebej primerni za vse vodne športe in za vse, ki želijo najboljše od kineziološkega traku.

(vir: http://www.ustvarigibanje.si/)

Related image  Related image

ROCKTAPE TERAPIJE V NAŠEM STUDIU

Sedaj lahko tudi pri nas preizkusite nanos RockTape trakov. Priporočamo jih v kombinaciji z magnezijevo terapijo in terapevtsko masažo hrbta ali celega telesa. Samo za vas smo pripravili akcijski paket primeren za bolečine v hrbtu:

Magnezijeva terapija celega telesa (60 min)

– 2x Terapevtska masaža hrbta (40 min)

– 2x Nanos RockTape trakov (2x srednja obravnava)

CENA PAKETA: 100€ 

Ponujamo vam 2 možnosti nanosa RockTape trakov.

  1. RockTape lahko nanesemo po obravnavah npr. (MALA obrvnava: 5€ ; SREDNJA obravnava 10€; VELIKA obravnava 15€ )
  2. Pri nas lahko kupite svoj paket RockTape traku (ki stane 20€). Ko pridete k nam na terapijo s seboj prinesete svoj kolut traka in mi vam ga pravilno namestimo na kožo.

 

Izbirate lahko med RockTape klasičnimi trakovi, ki so primerni za vsakogar. Uporablja se lahko pri športnih in nešportnih poškodbah. V ponudbi so tudi RockTape H2O, ki so še bolj vzdržljivi in močni. Primerni tudi za vodne športe.  Za bolj občutljivo kožo pa so razvili RockTape Rx. Ti trakovi so primerni za manj aktivne uporabnike, ali za tiste z nežnejšo kožo, ter starejše ljudi.

 

 

Torej, če ste poškodovani, ali pa vam bolečina onemogoča rekreacijo, izberite RockTape, saj bo telo hitreje okrevalo in bo prav kmalu pripravljeno na aktivnost.

AUTHOR

admin

All stories by: admin