MANIKURA

Manikura je kozmetični postopek za nego rok in nohtov, ki jo lahko izvajamo tako doma kot tudi v kozmetičnem salonu. Namenjena je teko ženskam kot tudi moškim.

Zdravi in lepi nohti dajejo vtis urejenosti posameznika in njegovega splošnega zdravja.  Če želimo, da bodo naši nohti lepi in zdravi, jim moramo posvetiti dovolj nege. Pravilna nega nohtov namreč pripomore k njihovi hitrejši rasti ter zagotavlja zaščito pred njihovim cepljenjem in lomljenjem.  Nega rok in nohtov mora biti naša vsakdanja skrb, saj so bolj kot ostali deli telesa izpostavljeni škodljivim zunanjim in kemičnim vplivom.

 

ZGODOVINA:

Sami začetki manikure segajo kar 5000 let v preteklost, kjer so v Indiji kot lak za nohte uporabljali kano.  Na Kitajskem sta pred 3000 leti barva in dolžina nohtov prikazovali socialni status osebe. Znano je, da je vdova cesarica kitajske imela zelo dolge nohte, v obdobju dinastije Ming pa so na primer črni in rdeči nohti krasili roke ljudi s kraljevsko krvjo.  Podobna praksa dolžine in barve nohtov pa je bila uporabljena tudi že v starem Egiptu, kjer so roke kraljice Nefertiti krasili rubinasto rdeči, kraljice Kleopatre pa športno rdeči nohti.

 

DEJSTVA:

Nohti rastejo neprenehoma vso življenje, na njihovo rast pa vplivajo številni dejavniki:

-vegetativno živčevje,

-spolni hormoni,

-in številni drugi faktorji (genetika, prehrana, zunanje okolje itd.).

 

Velja, da rastejo nohti:

-pri mlajših hitreje kot pri starejših,

-pri ženskah hitreje kot pri moških,

-poleti hitreje kot pozimi,

-na rokah hitreje kot na nogah,

-med boleznijo in shujševalnimi kurami počasneje zaradi slabše oskrbe s hranilnimi snovmi.

V našem studiu vam poleg permanentnega lakiranje s Shellac laki in navadnimi laki ponujamo tudi naravno manikuro rok in nohtov.  Izbirate lahko med mini, terapevtsko in Freia naravno manikuro.

 

MINI MANIKURA

Urejanje in priprava nohtov in obnohtne kožice na lakiranje:

-mehčanje in odstranjevanje obnohtne kožice

-nanos balzama za nohte

-oblikovanje nohtov s pilico

-nega obnohtne kožice z oljem

 

CENA: 15 EUR

 

TERAPEVTSKA MANIKURA

Sedaj vam ponujamo popolno terapijo za nego rok in nohtov. Vsi izdelki vsebujejo unikatne kombinacije naravnih proteinov in balzamov, ki bodo vaše nohte utrdili, negovali, preprečili lomljenje in krušenje, ter jim omogočili zdravo rast. Primerno za vse, ki želite izboljšati svoje nohte ali jih samo ohraniti v popolni formi:

-namakanje dlani v milnici

-mehčanje in odstranjevanje obnohtne kožice

-nanos balzama za nohte

-oblikovanje nohtov s pilico

-masaža dlani in rok

-nanos formule za terapijo nohtov (ustrezna formula se določi glede na potrebo nohtov)

-nega obnohtne kožice z oljem

* Svetuje se, da stranka ustrezno formulo za terapijo nohtov dnevno uporablja tudi doma, saj lahko le na ta način zagotovimo pravi učinek formul ter izboljšanje stanja – bodisi lomljivih, brazdastih ali luskavih- nohtov.

 

CENA: 20 EUR

FREIA MANIKURA

Vaše roke in nohti si zaslužijo posebno pozornost, saj na tak način ohranjamo lepe in zdrave nohte ter svilnato mehko kožo. S pravilno naravno nego se boste hitro poslovili od razcepljenih nohtnih konic in suhe kože na rokah. S kvalitetno  manikuro pa bodo vaši nohti zdravi, urejeni in lepi, v lastni koži pa se boste počutili izjemno:

-namakanje dlani v milnici

-piling rok

-oblikovanje nohtov s pilico

-vlažilna maska za roke in nohte

-odstranjevanje obnohtne kožice

-nega nohtov s RescueRXx dnevno keratinsko nego za nohte

-nega obnohtne kožice z oljem

-masaža dlani in rok

 

CENA: 28 EUR

 

Poskrbite za lepe in urejene roke še danes!

 

*Pri vseh tipih manikure se lahko odločite tudi za lakiranje nohtov z barvnim lakom, kar pa se dodatno zaračuna (navadni lak 5 EUR/ Shellac 10 EUR) .

 

 

 

 

 

 

AUTHOR

Freia Tim

All stories by: Freia Tim