DOVOLJ JE NELAGODJA NA KOŽI

Občutljiva koža

Vedno več žensk se srečuje s občutljivo in problematično kožo, spremembe pa so povezane s podnebjem, prekomernimi temperaturnimi razlikami, onesnaževanjem, nepravilno prehrano, stresom in seveda, genetsko zasnovo. Kar 70 % žensk v Evropi meni, da je njihova koža občutljiva, vendar ima samo 12% teh žensk prirojeno občutljivo kožo.

ZNAČILNOSTI OBČUTLJIVE KOŽE

Občutljivost kože se kaže z rdečico, srbečico ali luščenjem. Je nelagodje, ki je zmeraj bolj razširjeno med populacijo. Ljudje s temi znaki se hitreje kot drugi srečujejo s starostnimi pegami in njihova koža se hitreje stara.

Občutljiva koža je bolj suha, saj sama ne proizvaja dovolj maščobe, ima tanjši roženi sloj in malo zaščitnega pigmenta. Takšna koža se odziva na vse zunanje dražljaje in duševni stres (ima nižji prag tolerance do dejavnikov, ki jih normalna koža sicer dobro prenaša.)

Odziva se na onesnaženost okolja, temperaturne in vremenske spremembe, nepravilno nego, duševne in telesne strese, prehranske dejavnike, prevročo ali preveč začinjeno hrano in alkoholne pijače. Že neustrezno čiščenje (uporaba agresivnih mil in čistilnih izdelkov) je mnogokrat vzrok za občutljivo kožo, vzrok pa je lahko tudi pretirano sončenje ali uporaba drugih neustreznih negovalnih izdelkov.

           

KAKO SE SOOČITI Z OBČUTLJIVO KOŽO?

  1. Uporabimo izdelke za nego občutljive kože

-Primerni kozmetični izdelki kožo pomirijo, jo oskrbijo z vlago in zmanjšajo rdečico, saj zavirajo sproščanje celičnih posrednikov krivcev za nastanek vnetja ter spodbujajo njen obrambni mehanizem.

-Izdelki, ki krepijo zaščitno plast kože in tako povečajo njeno odpornost.

-Ne vsebujejo dišav ter alkohola in so hipoalergeni (hipoalergeni izdelki imajo posebno formulo, ki zmanjšuje možnost pojava alergijskih reakcij med njihovo uporabo).

-Nekateri izdelki vsebujejo posebne zelene pigmente, ki takoj prekrijejo rdečico in poskrbijo za enakomeren ten kože.

  1. Način življenja:

-Izogibanje alkoholu, kavi in začimbam.

– Izogibanje temperaturnim razlikam ter izpostavljanje soncu in vetru.

– Posebej smo pozorni da izdelki, ki jih uporabljamo ne vsebujejo kortizona (ta tanjša in slabi kožo).

-Stres (Nove izdelke preizkušaamo samo, če nismo pod stresom. Kadar smo pod stresom se odpovemo vsemu kar kožo notranje draži.)

-Občasno si privoščimo nego v kozmetičnem salonu.

Za nego OBČUTLJIVE KOŽE uporabljamo HISIRIS  linijo PRO DERMIS

-Primerna je za občutljive kože zaradi alergij in tudi za vse tiste, ki imajo težave z ožiljem ali občutljivostjo kože zaradi staranja. Hisiris Nega obraza zmanjšuje občutljivost kože, zahvaljujoč De-Sensyl Complex-u, ki krepi obrambo kože, preprečuje občutek nelagodja, -presušenost in rdečico, ki je tipična za razdraženo kožo ali alergije.

-Pro Dermis je nega, ki ščiti in podaljša vitalnost kože, ter kožo regenerira in popravi (zaradi delovanja ekstrakta afriške rastline, ki je zelo učinkovita v boju proti vnetju in staranju kože)

-De-Sensyl Complex deluje tako, da hitro prekine vir vnetja in s tem prepreči pomanjkanje zašite.

-Produkti linije HISIRIS ne vsebujejo: niklja, formaldehidov, parabenov, sulfita, isotiazolina parfumov z morebitnimi alergeni in cikličnih silikonov.

 

IZDELKI ZA DOMAČO UPORABO:

ULTRA GENTLE CLEANSING GEL (tuba 200 ml)

Ultra-nežen čistilni gel za občutljivo kožo.

Brez penilnih in čistilnih sredstev za običajno uporabo. Z obraza odstrani mastne madeže (seboreja), nečistoče, ličila in vse druge ostanke kožne presnove, pri čemer koža ostane v popolnem ravnovesju. Vsebuje aktivne sestavine z zelo pomirjujočimi lastnosti, kot so Tetrapeptide-15in ekstrakt Boswellia Serrata ter drugimi sestavinami z obnovitvenim in regeneracijskim delovanjem, kot so matične celice Syringa Vulgaris in ekstrakt Anogeissus Leiocarpus.

ULTRA SOOTHING TONING LOTION (steklenička 200 ml)

Pomirjujoč losjon za občutljivo kožo.

Pomaga pri preprečevanju pordelosti in nevtralizira vse možne vzroke za kožne težave. Koža postane krepka, mehkejša in voljnega videza. Zahvaljujoč izrednim pomirjevalnim učinkovinam Tetrapeptide-15 in izvlečka Boswellia Serrata, kožo pomirja in regenerira. Vsebuje pa tudi sestavine, ki so pomembne za obnovo in regeneracijo, to so matične celice Syringa Vulgaris in ekstrakt Anogeissus Leiocarpus.

WHENEVER GEL MASK (tuba 75 ml)

Nevidna gel maska, ki jo uporabimo za osvežitev in pomiritev.

Uporabimo jo ko rabimo takojšnje olajšanje pri pordelosti in draženju kože. Je gel maska, ki se nanese v tankem sloju in postane nevidna, zato mogoče pustiti na obrazu, dokler se popolnoma ne vpije. Njena učinkovitost temelji na izrednih pomirjevalnih lastnostih Tetrapeptide-15 in ekstraktu Boswellia Serrata. Druge pomembne sestavine, ki vplivajo na obnovitveno sposobnost obolele kože so matične celice Syrin¬ga Vulgaris in izvleček Anogeissus Leiocarpus.

PRO DERMIS ACTIVE CREAM (lonček 50 ml)

Super vlažilna in pomirjujoča dnevna krema za občutljivo kožo, ki preprečuje draženje in alergije.

 

Zahvaljujoč svoji glavni sestavini De-Sensyl Complex, zmanjšuje občutljivost kože, krepi njeno zaščito, preprečuje in zmanjšuje občutek nelagodja, prekomerne suhosti in pordelosti. Zahvaljujoč matičnim celicam Syringa Vulgaris in Gardenia Jasminoides ščiti in podaljšuje vitalnost in prožnost kože skozi čas, ter s pomočjo izvlečka Anogeissus Leiocarpus spodbuja regeneracijo.

 

PRO ROSE ACTIVE CREAM (lonček 50 ml)

Profesionalna krema proti staranju in pordelosti za občutljivo kožo z razširjenimi površinskimi kapilarami, trdovratno rdečino, kuperozo in rosaceo, z zaščito pred soncem 20.

Posledice kuperoze in trdovratne rdečine, so manj vidne, zahvaljujoč njeni glavni sestavini Restylium Complex, ki zmanjšuje širjenje kapilar in spodbuja rekonstrukcijo novega zaščitnega sloja. Ščiti in podaljšuje vitalnost ter prožnost kože, zahvaljujoč poživljajočim lastnostim matičnih celic Syringa Vulgaris in Cen¬tella Asiatica ter regeneraciji in obnovi kože zaradi delovanja izvlečka Anogeissus Leiocarpus.

PRO AGE ACTIVE CREAM (lonček 50 ml)

Profesionalna krema proti gubicam in lisam za zrelo in občutljivo kožo, z zaščito pred soncem 10.

Prekine “kratek stik” zrele občutljive kože zahvaljujoč svoji glavni sestavini Zymastase, ki ponovno obnovi in okrepi zrelo kožo z blokiranjem glavnih encimov, ki so odgovorni za njegovo oslabitev. Ščiti in podaljšuje življenjsko moč in prožnost kože skozi čas, zahvaljujoč poživljajočim lastnostim matičnih celic Syringa Vulgaris in Gardenia Jasminoides ter učinku regeneracije in obnove kože zaradi delovanja izvlečka Anogeissus Leiocarpus.

 

 EYE CONTOUR ACTIVE CREAM (steklenička airless 15 ml)

Pomirjujoča in obnavljajoča krema za razdražene veke in podočnjake.

Krema pomaga pri suhi in rdeči koži ter pomirja, vlaži in ščiti kožo okoli očes, zmanjšuje gube in poživlja obraz. Prav tako pomaga pri dermatitisu, kjer zmanjšuje pekoči občutek in srbečico na vekah. Njena učinkovitost izhaja iz pomirjujočih lastnostih Tetrapeptide-15 in izvlečka Boswellia Serrata. Vsebuje tudi aktivne sestavine z regeneracijskimi lastnosti, kot so izvorne celice Syrin¬ga Vulgaris in l’Anogeissus Leiocarpus.

NIGHT REPAIR DERMAL CREAM (steklenička airless 50 ml)

Nočna krema za obraz, s pomirjevalnim učinkom, ki izkorišča čas nočnega počitka za odpravo poškodb katerim je občutljiva koža najbolj izpostavljena.

Krepi občutljivo kožo s povečanjem njene obrambne moči, gladi gubice, odpravlja temne madeže, rdečino in suhost. Zahvaljujoč izrednim pomirjevalnim lastnostim Tetrapep¬tide-15 in Boswellia Serrata je njeno delovanje globinsko . Vsebuje pa tudi pomembne aktivne sestavine za obnovo in regeneracijo kože, kot so matične celice Syringa Vulgaris in izvleček Anogeissus Leiocarpus.

 

Nekaterih značilnosti občutljive kože žal ne opazimo takoj, zato obstaja nevarnost, da podcenjevanje zgodnjih znakov z leti povzroči veliko škodo na koži.

Kozmetičarki v studiu Freia sva vam na voljo za  vsa vprašanja o izdelkih, vaši koži, negi v salonu in doma. Začnite z pravilno nego vaše kože že danes!

 

 

AUTHOR

Freia Tim

All stories by: Freia Tim