MASAŽA, KI VAS ZAGOTOVO POGREJE!

MASAŽA Z VROČIMI KAMNI

Masaža z vročimi kamni  je edinstvena masažna tehnika, ki omogoča izjemno sprostitev, kjer se združujeta energija zemlje in blagodejni učinki eteričnih olj. “Hot stone” masaža je zelo podobna klasični masaži. Terapevt segreje bazaltne kamne in jih uporablja za masiranje celotnega telesa, te kamne nato polaga na določene točke (akupresurne točke, čakre, trigger točke). Ko topli naoljeni kamni drsijo po telesu, ustvarijo prijeten občutek sprostitve. Segrejejo se mišice in sklepi, žile se razširijo, zato se izboljša krvni obtok, telesu tako pomagamo, da se hitreje regenerira in se osvobodi strupov.

Masaža z vročimi kamni je terapija, ki zdravi telo, um in duha. Pogosto se zgodi, da je občutje med terapijo podobno kot pri globoki meditaciji; med budnostjo in spancem.

MASAŽNI KAMNI

Pri masaži z vročimi kamni uporabljamo bazaltne kamne. To so kamni vulkanskega izvora, ki so črne ali temno rjave barve, imajo kristalno strukturo ter veliko gostoto in zato visoko sposobnost zadrževanja  toplote, ki jo med masažo počasi oddajajo. Maser kamne segreje v električnem grelcu. Ne skrbite, ker se kamni uporabljajo pri masaži drugih oseb, zato ker se po vsakem postopku opravi dezinfekcija kamnov.

 

UČINKI MASAŽE Z VROČIMI KAMNI

UČINKI NA STRES IN ŽIVČNI SISTEM

Hot stone masaža omogoči globoko sproščenost, zato je njen glavni učinek antistresno delovanje. Z masažo in toploto kamnov stimuliramo živce in nevromišične povezave ter vplivamo na centralni živčni sistem. Masaža vpliva in pomirja tudi avtonomni živčni sistem, zato ima pomembne psihološke učinke. Blaži vse napetosti, ki so posledice stresa: glavobol, nespečnost, prebavne težave, depresija, …

 

IZBOLJŠA KRVNI IN LIMFNI OBTOK, OKREPI IMUNSKI SISTEM

Masaža z vročimi kamni razširi ožilje, zato izboljša cirkulacijo krvi, posledica pa je večja preskrba telesa s kisikom, hranilnimi snovmi in obrambnimi imunskimi celicami. Izboljša se tudi limfni obtok, zato se hitreje izločajo strupi.

 

IZBOLJŠANI METABOLIZEM in GIBLJIVOST SKLEPOV

Masaža z vročimi kamni izboljša metabolizem v tkivih. To je predvsem pomembno pri tkivih s počasnim metabolizmom: vezivno tkivo, kite, vezi. Takšna masaža izboljša fleksibilnost teh tkiv in gibljivost sklepov.

 

BLAŽI TEŽAVE MIŠIC in KOSTI

Masaža izboljša krvni obtok mišic, kar zmanjša njihovo napetost in otrdelost.

Mišice in obsklepne strukture (vezi, kite, ovojnice) postanejo bolje prekrvavljene in prožne.

Zato lahko z masažo omilimo težave v sklepih, bolečine v hrbtu in mišicah ter lajšamo revmatske bolečine.

Masaža blagodejno vpliva tudi na simptome kronično mrzlih dlani in stopal.

                                

MASAŽA Z VROČIMI KAMNI IN KAKO SE IZVAJA?

V Našem studiu izvajamo 2 masaži z vročimi kamni:

  1. SPROSTITVENA MASAŽA CELEGA TELESA Z VROČIMI KAMNI (70 ali 100 min)

    Namen sprostitvene masaže je doseči pomirjujoč občutek, ki preko živčnega sistema deluje na notranje organe in njihovo delovanje, sprošča mišice in duševno napetost. Umirite telo in misli ter se napolnite z novo energijo.                                                                                                                                                                                                               
  2. TERAPEVTSKA MASAŽA CELEGA TELESA Z VROČIMI KAMNI (70 ali 90 min)Takšna masaža uporablja natančne masažne gibe, s katerimi dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev najglobljih mišic. S prsti ali vročimi kamni pritiskamo na določene mišice ter njihova narastišča in tako odpravimo mišične zatrdline-vozle. Terapevtska masaža z vročimi kamni odlično omehča zatrdele mišice, pospeši razstrupljanje telesa, spodbudi presnovo, napne kožo in poveča prekrvavljenost tkiva.

    

  1. Masaža se začne tako, da kožo najprej ogrejemo, nato telo zmasiramo z aromatičnimi olji ter začnemo izvajati masažo z vročimi  kamni.
  2. Bolj se posvetimo problematičnim predelom, kjer izvajamo gnetenje, glajenje in pritiske z vročimi kamni, dlanmi in prsti.
  3. Na koncu masaže se kamni položijo na točno določene točke.

 

Če ima stranka kakršno koli nelagodje med, pred ali po masaži, naj to tudi pove in terapevtka bo prilagodila masažo, glede na vaše stanje in želje.

 

 

vir: http://www.zdravje-zabava.com/tab/vsebina.php?id=126&rubrika=33&tema=4

 

AUTHOR

Freia Tim

All stories by: Freia Tim