MADEROTERAPIJA

Maderoterapija izvira iz besede madera, ki v španščini pomeni les. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo iz vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje masaže v različne (zdravstvene, sprostitvene,…) namene.

Maderoterapija kot jo izvajamo pri nas, izvira iz Kolumbije in je posebna tehnika masaže za odpravo celulita, preoblikovanja telesa in pomlajevanje obraza, s posebnimi anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki. Na začetku so se uporabljali osnovni in doma narejeni instrumenti, vendar so se skozi čas in različne študije terapevtov in profesionalcev razvili novi dizajni. Danes obstaja dosti različnih lesenih pripomočkov izdelanih iz določenega lesa in z oblikami, ki ustrezajo človeški anatomiji.

 

Ena izmed prednosti maderoterapije je v tem, da temelji na uporabi posebej izdelanih pripomočkov iz bukovega lesa premazanega z bio olji in je zato 100% naravna tehnika, ki ne povzroča alergijskih reakcij na koži.

Pri maderoterapiji se uporabljajo različni leseni pripomočki, kot so:

– valjarji,

– skodelice,

– lopatice,

izbira pa je odvisna od problema, ki pesti stranko (odprava celulita in maščobe, pomlajevanje obraza, sprostitev mišic, dvigovanje zadnjice …).

 

KONTRAINDIKACIJE:

– infekcije in vročinske bolezni,

– nalezljive bolezni,

– kožne bolezni,

– tumorji,

– zlomi,

– akutna žilna in limfna vnetja/bolezni,

– krvne bolezni,

– srčna obolenja,

– nosečnost,

– dojenje (prve 4 mesece),

– poškodbe, ulkusi, gangrena, glivična obolenja,

– težje psihične motnje, vse psihične motnje kjer ni stalnega stika z realnostjo.

 

 

DELOVANJE MADEROTERAPIJE NA TELO:

– z valji pospešujemo mikrocirkulacijo in tekočina, ki je ujeta v medceličninskem prostoru se sprosti,

– s pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa,

– z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke,

– iz maščobne celice se sprosti maščoba, kar posledično zmanjša pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi, zaradi česar se videz tkiva izboljša,

– vezivno tkivo (fascija) z masažo in raztezanjem postane bolj prožno, mehko in prilagodljivo, kar posledično zmanjša videz pomarančne kože.

 

 

Z MADEROTERAPIJO VPLIVAMO NA:

– pospešitev mikrocirkulacije,      

– pospešitev limfe,

– maščobno celico,

– vezivno tkivo – fascijo,

–  zunanji videz kože.     

 

 

 

MADEROTERAPIJA SE PRIPOROČA ZA:

– odpravo celulita,

– odpravo toksinov iz telesa,

– preoblikovanje telesa,

– odpravo maščobe,

– zmanjšanje obsega,

– lepši tonus kože,

– oblikovanje in dvigovanje zadnjice.

*PRIPOROČA SE: skupek vsaj 10 maderoterapij, vsak drugi ali tretji dan!

 

Med maderoterapijami moramo popiti več vode kot običajno, saj pospešimo limfni sistem in odpravljamo maščobo, ki se mora izločiti iz telesa. Poleg pitja vode pa je seveda pomembno tudi gibanje in zdrava prehrana, saj lahko le na ta način dosežemo želene in trajnejše rezultate. Seveda pa je tako gibanje kot tudi zdrava prehrana in pitje zadostne količine vode izrednega pomena za ohranjaje zdravja in dobrega počutja. 

 

TRAJANJE IN CENA MADEROTERAPIJE: 

Pred prvim tretmajem maderoterapije se s stranko opravi predstavitveni termin, kjer se stranki pobližje predstavi maderoterapijo, opravi pregled in analizo celulita ter problematičnih predelov, stranka pa izpolni vprašalnik oziroma evidenčni karton.

SHAKE IT30 minut za predele noge, boki, zadnjica.

CENA: 30€

SHOW IT45 minut za predele noge, boki, zadnjica, ledvičke in

trebuh.

CENA: 40€

FEEL IT60 minut za celo telo.

CENA: 50€

 

*Prvi rezultati maderoterapij se pokažejo po nekje 3 terapijah (odvisno od začetnega stanja).

 

 

 

ODGOVORI NA NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA:

 

Komu se maderoterapija priporoča?

Maderoterapija se priporoča vsaki, ki bi rada odpravila celulit in toksine iz telesa, preoblikovala telo in dosegla lepši tonus kože ter oblikovano in privzdignjeno zadnjico.

 

Ali je maderoterapija boleča?

Na to vpliva več dejavnikov: stopnje in vrste celulita, občutljivosti na bolečino, preteklo izvajanje anticelulitnih terapij. Maderoterapija je na začetku lahko malce neprijetna, lahko rečemo tudi boleča, odvisno od stopnje, vrste celulita, občutljivosti stranke. Madero terapevt terapijo prilagodi tako, da je masaža vseeno prijetna. Neprijeten občutek traja smo prvih par terapij, dokler se ne razbijejo maščobni skupki, pospeši limfna drenaža,… kasneje postane maderoterapija prijetna.

 

Ali se pri maderoterapiji lahko pojavijo modrice?

Ja! Pri maderoterapiji se na začetku lahko pojavijo modrice, ki po nekaj dneh izginejo.  Zato je pomembno, da stranka madero terapevtu pred začetkom terapij pove ali je njena koža bolj občutljiva in nagnjena k modricam, da lahko le ta pritisk med masažo prilagodi.

 

Kdaj je najboljši čas za obisk maderoterapije, če se želim pred morjem znebiti celulita?

Seveda je rezultat odvisen od stopnje in vrste celulita. Tako kot celulit ni nastal v enem mesecu, se ga tudi znebiti takoj. Lahko pa izboljšamo videz kože, razjasnimo vzroke zakaj je nastal in naredimo načrt za odpravo celulita za naprej. Ker se pri približno 4. maderoterapiji stanje poslabša (celulit pride na površje) je najboljši čas (odvisno od terapije) kakšna dva, tri mesece prej. Zadnji mesec k maderoterapiji vključimo tudi kozmetične preparate, ki naredijo lepši videz kože.

 

Vir: http://www.maderoterapija.si/madero-terapija/
AUTHOR

Freia Tim

All stories by: Freia Tim